De keuze van John Does in de Kunstkerk

Tot en met 31 augustus is er een expositie in de Kunstkerk die is samengesteld uit de persoonlijke voorkeur van de Heerhugowaardse wethouder John Does.

“Voor mij is het belangrijk dat ik er blij van word”. Dat is het uitgangspunt van de keuze van John Does, wethouder van kunst & cultuur in de gemeenteraad van Heerhugowaard.

Een man met een indrukwekkende CV op het gebied van kunst. Het speelt niet alleen een rol in zijn persoonlijk leven maar is ook het hoofdbestanddeel van zijn werkzame loopbaan.
Hij weet daardoor waar hij het over heeft, en de Kunstkerk heeft hem daarom gevraagd om een expositie samen te stellen uit de honderden (1300) schilderijen van de Kunstkerk die ter uitleen klaarstaan.

Het is volgens de Kunstkerk een interessante en gevarieerde expositie geworden.

Bijvoorbeeld een schilderij van Mala Ramcharan (zie foto) en Herman Brood maar ook Rem de Boer (sport) en Jan Hollenberg met zijn kijk op het Westfriese landschap.
De Aronskelken van Dico Noordermeer herinnerde John Does aan zijn bruidsboeket en bij het schilderij van de Fiat 500 vertelde hij lachend, dat zijn vader zo’n auto had en ze er met z’n zevenen inzaten.

Wilt u de persoonlijke keuze van de Heerhugowaardse wethouder van kunst en cultuur komen bekijken, dan kan dat tot en met 31 augustus bij Kunstkerk Heerhugowaard, aan Stationsweg 53 in Heerhugowaard.

De openingstijden zijn woensdag t/m vrijdag van 13 tot 16 uur, en zaterdags van 10 tot 16 uur.