Speur mee naar de zandhagedis

Het valt niet mee om een zandhagedis, de grootste hagedis van Nederland, te spotten. Zelfs niet in de paartijd, als het mannetje pronkt met een smaragdgroen trouwpak! Ga samen met de gids van Staatsbosbeheer vrijdag 12 juli op zoek naar de zandhagedis in de Schoorlse Duinen.

Het speuren maakt een wandeling door de Schoorlse Duinen tot een spannende ontdekkingstocht.

De beste manier om een is heel langzaam lopen en aandachtig naar de grond kijken. Let daarbij vooral op de open plekjes, waar ze graag liggen op te warmen in de ochtendzon.
De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum Schoorlse duinen en duurt anderhalf uur. De excursie gaat door zandgebieden en is niet geschikt voor wandelwagens en mensen die slecht ter been zijn. De excursie wordt ook gehouden op vrijdag 26 juli en 2 en 23 augustus.

Deelname: € 6,50, kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/zandhagedisschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.