Recordopbrengst voor Plus Wandel4daagse

Alkmaar en omstreken was de afgelopen dagen het veelzijdige decor voor de deelnemers aan de 13e Plus Wandel4daagse Alkmaar. Bijna 6.000 wandelaars aan de hele en halve vierdaagse hebben genoten van alles wat de provincie Noord-Holland te bieden heeft: van strand en duinen tot pittoreske lintdorpjes middenin de polder.

Na een feestelijke intocht door de binnenstad van d’Oude Stad Alkmaar, van muziekpunt naar muziekpunt, finishten fanatieke wandelaars zaterdag 22 juni op het zonovergoten Waagplein.

Onder toeziend oog van vele toeschouwers deelden burgemeester Bruinooge en wethouder Conijn de traditionele zonnebloemen uit aan de wandelaars die dansend en met een stralende zon over de eindstreep op het Waagplein kwamen.

Mede door het goede wandelweer zijn er deze editie weinig uitvallers.

Voor het derde jaar is ’t Praethuys het goede doel van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. ’t Praethuys is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

Vanaf de tweede editie wandelen zij al mee met een team aan de vierdaagse. 22 juni ontving Tanja Schipper, coördinator van ’t Praethuys, uit handen van Cees Pronk, Directeur Evenementen & Sponsoring van Le Champion een cheque ter waarde van € 9.317,50.

Dit bedrag is gedoneerd door alle wandelaars, en het recordbedrag van vorig jaar is hiermee alweer verbroken.

De 14e editie Plus Wandel4daagse Alkmaar zal worden gehouden van woensdag 17 t/m zaterdag 20 juni 2020. Inschrijven is mogelijk vanaf medio november.