Mankes in Kopleks en The Basement

Vrijdag 14 juni zal de Amsterdamse band Mankes haar nieuwe album “Chant” presenteren in Het Kafee van JC Kompleks aan de Beukenlaan in Heerhugowaard.

De in 2013 opgerichte band Mankes zal dan ten overstaande van publiek nummers van het nieuwe album “Chant” ten gehore brengen.

De titel van het album geeft een goede indicatie van het soort muziek dat Mankes maakt: filmisch, hypnotiserend, melancholisch, doorspekt met invloeden uit de folk en de fado, gezongen met heldere stem en een duister rauw randje er omheen.

Ondanks dat ze op uiteenlopende podia hebben gestaan in zowel binnen- als buitenland, kiest Mankes ervoor hun nieuwe album toch vooral eerst in Heerhugowaard te presenteren tijdens een live uitzending van radio programma The Basement.

Ook de programma-makers van The Basement zullen ter plaatse uitzenden vanuit Het Kafee. De connectie tussen het duo en The Basement is groot. Mankes tracht de authenticiteit van haar werk zo oprecht en organisch mogelijk te houden door zoveel mogelijk in eigen beheer te doen.
The Basement is een lokaal radioprogramma dat juist een platform wil zijn voor bands met een eigen sound, die minder snel gedraaid worden op grote nationale zenders, en beginnende bands uit de regio.

Toegang tot het evenement is gratis, start om 20.00 uur bij Het Kafee aan de Beukenlaan 1A.

De avond wordt afgesloten om 00.00 uur en de uitzending zal tevens live te beluisteren zijn op zowel Heerhugowaard a Life als Compleet FM.