Excursie door natuurgebied Kleimeer

Dichtbij Alkmaar, grenzend aan het Geestmerambacht, ligt het prachtige natuurgebied Kleimeer. Staatsbosbeheer stelt dit bijzondere gebied vier keer per jaar voor open voor een excursie.

Deze excursies worden onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer gehouden op woensdagmiddag 5 en 12 juni om 14.00 uur en op donderdagavond 6 en 13 juni om 19.00 uur. Belangstellenden kunnen zich nog opgeven.

Vooral in het voorjaar is de Kleimeer een interessant natuurgebied, zeker voor liefhebbers van bijzondere planten en vogels.
Het hele jaar, met uitzondering van de excursies, is het terrein afgesloten zodat de natuur daar rust heeft. De roerdomp, de snor en het baardmannetje worden regelmatig in dit gebied gehoord en gezien.

De wandeling start vanaf de parkeerplaats aan ‘t Vlasgat in Koedijk Noord en duurt twee uur. Deelname kost € 6,50 p.p. voor de middagwandeling en € 8,50 per p.p. voor de avondwandeling. Kinderen vanaf acht jaar zijn welkom.
Vanwege het ruige terrein is de excursie niet geschikt voor mindervaliden. Honden worden niet toegelaten.

Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen en laarzen aan te trekken. Draag tevens kleding die armen en benen bedekt en neem anti-muggencrème mee.

Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl/kleimeer