“Wat doe jij” zoekt jonge acteurs

Op vrijdag 7 juni van 10:00 tot 13:00 uur vindt bij Artiance Centrum voor de Kunsten, de auditie plaats voor het schooltheaterproject ‘Wat doe jij?’

Artiance zoekt jonge acteurs met theaterervaring die op werkdagen tijd hebben om te repeteren en om te spelen op scholen. Denk aan een tussenjaar of invulling van een stage (MBO artiestenopleiding, PABO, pedagogiek).

De interactieve voorstellingen van Artiance -Wat doe jij?- maken ingewikkelde thema’s op een speelse en uitdagende manier bespreekbaar op middelbare scholen.

Voorstellingen gaan bijvoorbeeld over: pesten, seksualiteit, groepsdruk, alcohol en diversiteit; onderwerpen waarmee jongeren veel bezig zijn maar waarover niet altijd makkelijk wordt gepraat.

Samen met een spelersgroep spelen ze in de klas herkenbare situaties na en kunnen de jongeren experimenteren met gedrag, ervaren ze hun invloed op anderen en worden ze uitgedaagd verder na te denken over het thema.

Om mee te kunnen spelen in deze voorstellingen ben je minimaal 2 dagen in de week (overdag) beschikbaar om te kunnen repeteren/spelen; sowieso op vrijdag.

Belangrijk is dat je je voor minimaal een half jaar kunt binden aan dit project. Verder ben je energiek, talentvol, open en sociaal en heb je voldoende spelervaring voor publiek. Je schuwt gesprekken over kwetsbare onderwerpen niet en je stelt je professioneel op naar de scholen waar wij te gast zijn.

De eerst volgende auditie is op vrijdag 7 juni van 10:00 tot 13:00 uur bij Artiance Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3, 1811 KE Alkmaar.

Je kunt je hiervoor aanmelden via Leoni van Veen (projectleider WatDoeJij) L.vanveen@artiance.nl en je ontvangt een bevestiging met auditieopdracht.