Zonnepanelen op Middenwaard officieel in gebruik

Op het dak van winkelcentrum Middenwaard hebben wethouder Monique Stam van gemeente Heerhugowaard en Business Unit Manager Doris Slegtenhorst van Wereldhave de zonnepanelen officieel in gebruik genomen.

Het winkelcentrum maakt sinds kort gebruik van zonne-energie voor een groot deel van de energiebehoefte en zet hiermee een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid.
Op het winkelcentrum zijn in totaal 1675 zonnepanelen geplaatst. De installatie zorgt jaarlijks voor circa 450.000 kWh energie, wat gelijk staat aan het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van 155 Nederlandse huishoudens.

‘Met deze investering in zonnepanelen bewijst Wereldhave dat het nieuwe Middenwaard een voorbeeldfunctie vervult in de stad. De zonnepanelen dienen het milieu en zorgen daarnaast voor een flinke besparing op de energiekosten van het winkelcentrum’, aldus Doris Slegtenhorst, Business Unit Manager bij Wereldhave.

Het verduurzamen van winkelcentrum Middenwaard is een belangrijk onderdeel in de strategie van eigenaar Wereldhave.

Onder het motto ‘iedere dag een beetje beter’ heeft Wereldhave zich ten doel gesteld om het energieverbruik in haar winkelcentra te verminderen met 30% (t.o.v. 2013) en meer dan 2.000 mWh duurzame energie op te wekken. Beide doelen heeft Wereldhave in 2018 behaald.

Kijk voor meer informatie over duurzaamheid in Middenwaard op www.middenwaard.nl/beetjebeter/