Vrijwiligers gezocht voor Human Library

Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten.

Bij de Human Library staan ‘levende boeken’ centraal. Dat zijn mensen die in hun leven te maken hebben (gehad) met vooroordelen, buitensluiting, discriminatie en/of stigmatisering.

Om dit in goede banen te leiden, is de bibliotheek op zoek naar circa 10 vrijwilligers (18+) die bij willen dragen aan dit geweldige evenement.
Bezoekers van de bibliotheek kunnen op zaterdagmiddag 15 juni in gesprek met deze ‘levende boeken’, waardoor op informele manier bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken worden.

Als matchmaker krijg je een aantal levende boeken onder je hoede. Je begeleidt hen rondom hun gesprekken, legt de regels uit aan de leners en houdt de tijd bij.

Je bent zelf niet direct bij de gesprekken betrokken, maar je houdt wel goed in de gaten of ‘het levend boek’ nog in goede doen is.

De organisatie van de Human Library zoekt enthousiaste, nieuwsgierige mensen met een open blik en een groot hart.

Je bent 18+ en bij voorkeur woonachtig in de regio Heerhugowaard. Je bent zaterdag 15 juni van 11.30 – 18.00 uur beschikbaar en je bent bereid de 2 uur durende training te volgen op maandagavond 3 juni van 19.30- 22.00 uur.

Ben je enthousiast geworden over de Human Library, en denk je dat je geschikt ben voor de rol als matchmaker, meld je dan aan d.m.v. een mailtje naar Kari Kremer, k.kremer@bknw.nl.