B-junioren AV Hera op weg naar finale

Tijdens de eerste competitiewedstrijd B-junioren bij KAV Holland hebben de jongens en meiden van AV Hera goede zaken gedaan.

Bij de jongens was het Romello Christiaan die met twee eerste plaatsen op de sprintnummers een flinke bijdrage deed aan de punten van AV Hera. Op de tweehonderd meter liep hij zelfs een PR, 22,83 sec.

Verder was alleskunner Jeff Tesselaar goed voor heel veel punten (2131) op de onderdelen 110 mtr horden, hink-stap-springen en hoogspringen.
Ook werptalent Sebastiaan Bonte droeg zijn steentje bij met zijn eerste plaats bij het discuswerpen en tweede bij het kogelstoten.

Het estafetteteam moest het dit keer zonder sprintkanon Koen Hoedjes (hamstringblessure) doen, maar het team met Romello Christiaan, Max Gruisinga, Stephen Haakmat en Robin Kramps wisten toch naar een derde plaats te sprinten.

De Herameiden trokken zich op aan Femke Jonker, die naast dat ze zoals verwacht veel punten wist binnen te halen bij het hink-stap-springen, ook excelleerde op de 100 en 200 mtr. Ze liep twee keer een dik PR.
Ook bij de werpnummers kogelstoten en speerwerpen harkten Isa Kollee (kogel) en Noah Verduijn (speer) met hun eerste plaatsen de nodige punten binnen.

Julia Jongejeugd dit seizoen voor het eerst uitkomend voor Hera droeg lekker haar steentje bij met de 100 mtr horden en hoogspringen, goed voor 1510 punten.

Bij de afsluitende 4x 100 mtr wist het meidenteam bestaande uit Julia Jongejeugd, Isa Kollee, Rosanna ter Horst en Rosa Kuin net niet het team van KAV Holland te verslaan, die eerste werd bij de estafette en deze competitiewedstrijd. Het verschil tussen nummer een en twee was maar 196 punten.