Expositie Frans van den Kroonenberg

De schilderijen van Frans van den Kroonenberg stonden een hele tijd in de collectie, nu worden ze geëxposeerd in de Kunstkerk.

Frans van den Kroonenberg begon zijn carrière als schilder toen hij thuis kwam te zitten met een burn out. Hij nam les bij plaatselijke kunstenaars en kwam in aanraking met aquarel, bloemen en stillevens. Later schilderde hij bij voorkeur grote vlakken.

Als je voor een van de schilderijen staat van Kroonenberg en je neemt even de tijd, dan zie je dat ook de achtergrond meedoet in de compositie.
Hij gebruikte allerlei materialen in zijn schilderijen zoals cement. Frans beschilderde van alles. Zo maakte hij een schilderij op een koelkastdeur.

Niet alleen gebruikte hij verschillende technieken maar na 1997 ging hij ook over op olieverf. Toen werden de schilderijen lichter van kleur zoals oker en rood.

Frans van de Kroonenberg is onlangs overleden. Zijn schilderijen zijn te zien in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53.
Bij aankoop van een schilderij van Frans Kroonenberg, krijgt u gedurende de expositie 15% korting. Dit geldt ook voor al het werk van hem dat ze in voorraad hebben.

Kijk op de website onder kunstenaars voor al het werk van Frans Kroonenberg.

De openingstijden vindt u op www.kunstkerkheerhugowaard.nl