Drie Nederlandse kampioenen bij Horizon College

De studenten uit de regio Alkmaar die namens het Horizon College deelnamen aan Skills Heroes zijn een superervaring rijker.

Skills Heroes zijn de landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten. De finales vonden plaats van 20 t/m 22 maart in de RAI in Amsterdam. De finales van de schilders en doktersassistenten vonden een week eerder plaats.

Bij de doktersassistenten veroverde Ashley van den Berg uit Alkmaar de nationale titel. Robin Berkhout uit Andijk won bij de timmermannen, Bas Klarenbeek uit Hillegom bij de patissiers.
Nederlands kampioen Ashley van den Berg kreeg pittige opdrachten te verwerken. Zo moest ze tien telefoongesprekken in een uur tijd voeren om de urgentie van de klacht te bepalen, administratie, drie medisch technische handelingen verrichten en gesprekken houden met simulatiepatiënten.

‘Het waren lastige casussen waar je goed je hoofd bij moest houden. Ik had me goed voorbereid, maar het was toch spannend omdat je niet precies weet wat je te wachten staat. De jury zit recht tegenover je en houdt alles goed in de gaten en er zit ook nog publiek mee te kijken, wat extra spanning met zich meebrengt.’

En dan het moment van de prijsuitreiking. Ashley zegt hierover: ‘Het was supergaaf toen ik mijn naam zag staan bij plaats 1. Ik ben Nederlands kampioen doktersassistent en met een supergrote glimlach kijk ik terug op deze ervaring die ik zeker niet had willen missen.’

Met het behalen van het Nederlands kampioenschap kunnen Bas Klarenbeek en Robin Berkhout afgevaardigd worden naar de wereldkampioenschappen, Worldskills, in Kazan (Rusland). Voor de doktersassistenten is geen WK.