Geen categorie 

Op zoek naar de klein Big5

Op zoek naar de kleine Big5 en op ontdekkingstocht naar de dieren in de Schoorlse Duinen; dat kan tijdens de Duinsafari op zondag 17 maart tijdens de Buitendag bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.

De wereld van de kleine dieren is bijzonder mooi. Ga met een Schoorlse Duinengids op zoek naar de kleine Big 5 van de kleine dieren in de Schoorlse Duinen!

Zoek in de bodem, op de grond in de struiken en in de lucht. Welke dieren kom jij tegen?
Elke uur start de excursie met een Schoorlse Duinengids naar de top van het hoogste duin van Nederland op zoek naar roofvogels.

Samen maken jullie een voedselpiramide van de Schoorlse Duinen.

Voor de jongste kinderen zijn de schatkisten van Kabouter Zandkorrel en Pluis het duinkonijn een ware speurtocht. Knutsel een van de dieren die je bent tegengekomen en sluit de dag af met het poffen van mais tot popcorn.
Voor deze activiteiten kun je een speciale strippenkaart à € 5 downloaden op www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer verzorgt elke derde zondag van de maand een Buitendag. Een heerlijke dag vol (gezins-)activiteiten in en om het buitencentrum met telkens een ander seizoenthema.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is gevestigd aan Oorsprongweg 1, tel. 072-5093352, de toegang is gratis. Zie ook www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl

Gerelateerde berichten