Geen categorie 

De hele wereld in het klein

Egypte, West-Java, de Franse Provence, de Duitse Eiffel, de Oostenrijkse Alpen, Zuid-Engeland, de Poolse westkust of gewoon de Tolsteegbrug in Utrecht.

Al deze plaatsen en landschappen zijn te zien op de 11de editie van de Modeltrein Expo On traXS in het Spoorwegmuseum. De uitgenodigde modelbouwers laten zich inspireren door de mooiste plekken en landschappen.

Drie dagen lang, van 15 t/m 17 maart, exposeren zij hun modelbanen in het Spoorwegmuseum.
Op 15 maart om 10.00 uur opent het Spoorwegmuseum de deuren voor de 11de editie van de Modeltrein Expo On traXS. Dertig modelbanen nemen de bezoeker mee over de hele wereld.

Natuurlijk zijn alle modelbanen goed te zien, ook voor kinderen. Bij alle modelbanen staan opstapjes.

Op het speciaal ingerichte jeugdplein kunnen kinderen hun hart ophalen. Bouw je eigen modelhuisje, haal een rangeerdiploma of leef je uit bij de speeltafels en het speelkleed.
Tussen de historische treinen van het museum presenteren verschillende bedrijven alles op het gebied van modellen, scenery en techniek. In de grote stand van Mitropa leer je de fijne kneepjes van het modelbouwvak.

Bezoekers kunnen stemmen op de mooiste modelbaan, zondag 17 maart om 15.00 uur zal Hoofd Collecties van het Spoorwegmuseum, Peter-Paul de Winter, de Modeltrein Expo Award 2019 uitreiken.

Ook kinderen kunnen stemmen, de 10-jarige Suus zal als lid van de kidsclub Rail Rookies de speciale Kids Award uitreiken.

Gerelateerde berichten