Open Dag Noordwest Ziekenhuisgroep

Op zaterdag 16 maart wordt de landelijke Open Dag van de Zorg gehouden. Ook Noordwest Ziekenhuisgroep doet mee en zet tussen 10.30 en 15.30 uur de deuren van de locaties in Alkmaar en Den Helder open.

In beide ziekenhuizen staan stands met informatie over de zorg in het ziekenhuis, worden activiteiten georganiseerd en is er gelegenheid om afdelingen te bezoeken. Een groot aantal specialismen neemt deel.

Er worden armen in het gips gezet, knie- en heupprotheses getoond en verschillende testjes en onderzoekjes uitgevoerd.
Bezoekers kunnen genieten van een handmassage, een presentaties bijwonen, zelf een kijkoperatie op een namaakknie uitvoeren of zich bij de stands laten informeren over de zorgverlening.

Verschillende afdelingen zijn te bezoeken of organiseren rondleidingen.

Binnen kijken in een ambulance, de ver(nieuw)bouwplannen bekijken, een demonstratie over patiëntenvoeding: er is voor iedereen genoeg te zien en te doen.
Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen tijdens de Open Dag met hun eigen pop, beer of knuffel naar de berendokter. Speciale dokters staan klaar om ze eens goed te onderzoeken.

Op het werkgeversplein is informatie te krijgen over Noordwest Ziekenhuisgroep als werkgever en over de actuele vacatures.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.nwz.nl/opendag.