Cultuur 

Rood bij Kunstuitleen Alkmaar

ROOD, één kleur, drie kunstenaar.

Femmie Duiven maakt sculpturaal werk. Praktisch handelen en zintuiglijk waarnemen vormen de aanleiding tot de beelden die zij maakt.

“Ik geef mijn beelden een huid die verleidelijk, sensueel en uitdagend is. Of juist heel aards. Mijn beelden verbinden zowel het menselijke, het gecultiveerde, als de natuur met zijn niet te duiden krachten en eigenschappen.”

Esther Jiskoot gebruikt verschillende materialen in haar kleurrijke, verwondering oproepende sculpturen.
Een deel van haar werk bestaat uit glaskralen die eerst tot lange draden zijn geregen en vervolgens worden gehaakt of gebreid. Soms combineert zij dit met keramiek, gegoten aluminium, polyester of geblazen glas. Haar werk refereert aan natuur, mensen, dieren en organische vormen.

Kleur en licht vormen de kern van het werk van Martha Scheeren. Alle kleuren bezitten ‘gedragingen’. Wanneer zij bij elkaar in de buurt komen, ontstaan er relaties.

Sterke en zwakke tinten: elke kleur heeft zijn eigen eigenschap die inwerkt op andere kleuren.
Scheeren laat dit zien door nuances in dikte of verdunning van de verflaag, het doorschemeren van de ondergrond, of door het effect van de richting van de kwaststreek aan de randen van vlakken. Deze lijken ogenschijnlijk geschilderd in één kleur; het zijn veeleer ‘polychromen in één kleur’.

De tentoonstelling is t/m 17 maart te zien in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar aan de Bergerweg 1.

De tentoonstelling is toegankelijk op maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, zaterdag van 12- 17 uur en zondag van 14 – 17 uur.  

Gerelateerde berichten