Samenwerking Horizon College voor praktijklessen

Horizon College, Wilgaerden en Intermaris hebben woensdag 27 februari een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De mbo-opleiding Facilitaire Dienstverlening van het Horizon College in Heerhugowaard start dan met praktijklessen in het restaurant in appartementencomplex Betsy Perk in Hoorn.

In dit complex van Intermaris wonen circa 200 mensen. Een groot aantal krijgt zorg vanuit het wijkzorgteam van Wilgaerden.
Wilgaerden faciliteert daar tevens het restaurant. Ieder die wil, kan daar komen eten.

Iris van Bennekom, bestuurder van Wilgaerden, licht toe: “Door de veranderende ouderenzorg en financieringsstromen waren we genoodzaakt om een andere oplossing voor het uitbaten van het restaurant Betsy Perk te zoeken.”

“We hebben daarbij in het Horizon College een partner gevonden. En hoe mooi is dat, want met de gezamenlijke maatschappelijke verantwoordelijkheid verbinden we jong en oud met elkaar.”

Intermaris is ook blij met de samenwerking. “We vinden het belangrijk dat onze huurders langer zelfstandig kunnen wonen. Bovendien is het mooi om de ontmoeting tussen de bewoners te faciliteren”, aldus Cees Tip, directeur-bestuurder Intermaris.

Tijdens hun opleiding verzorgen de studenten van het Horizon College Heerhugowaard twee dagen het eten voor de bewoners.

De professionele keuken en alle bijbehorende faciliteiten zijn al aanwezig in het gebouw, dus kan de opgedane kennis gelijk in de praktijk worden gebracht.