Deelnemers Le Champion halen bijna 1 miljoen op

Deelnemers aan de evenementen van Le Champion hebben in 2018 ruim 1 miljoen euro gedoneerd aan goede doelen. Deelnemers aan 25 hardloop-, fiets- en wandelevenementen hebben dit bij elkaar gesport afgelopen jaar.

Ruud van der Velde, voorzitter Le Champion: “Ik ben er trots op dat Le Champion zich niet alleen sportief met fraaie sportevenementen profileert, maar op deze wijze ook maatschappelijk een prachtige bijdrage levert die de wereld een beetje mooier kleurt.”

Aan bijna elk evenement van Le Champion is een goed doel gekoppeld waar deelnemers een vrijwillige bijdrage aan kunnen leveren.

Zo hebben de deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon bijna € 60.000,- aan het Cancer Center Amsterdam gedoneerd. De hardlopers aan de Dam tot Damloop haalden ruim € 45.000,- op voor Right To Play, en zijn er goede doelen die startnummers inkopen en die zij verkopen waarmee de winst naar het desbetreffende goede doel gaat.
Ook bij de wandel- en fietsevenementen werden behoorlijke bedragen opgehaald. Het Reumafonds ontving afgelopen jaar €19.000 bij de Egmond Wandel Marathon tegen reuma en het Longfonds ontving €13.500 bij de Dam tot Dam FietsClassic.

Goede doelen die in 2018 zijn gesteund, hebben een ANBI status en zijn op verschillende terreinen actief; van gezondheid, welzijn tot internationale hulp.

Naast grote goede doelen worden ook lokale projecten in Noord-Holland ondersteund. Zoals Gejut, de renovatie van Meelmolen De Lastdrager in Hoogwoud en het Huis van Hilde in Castricum.