Online BlessureHulp

Een nieuwe online tool moet het aantal sportblessures in het amateurvoetbal terug gaan dringen.

Fysiotherapiewebsite Hierhebikpijn.nl lanceerde deze week de zogeheten “Blessurehulp”, een online blessure- en preventie tool die voetbalclubs gratis op hun website kunnen plaatsen.

De Blessurehulp geeft toegang tot betrouwbare informatie over blessures en preventie. Zo wordt er uitgelegd wat een goede warming-up is, welke oefeningen daarbij horen en hoe er gerekt en gestrekt dient te worden.
Ook kunnen voetballers met een blessure eenvoudig informatie krijgen over hun blessure en krijgen zij advies wat te doen om van de klachten af te komen.

De informatie die via de Blessurehulp beschikbaar komt, is opgesteld door ervaren (sport)fysiotherapeuten die hun steentje bij willen dragen aan het voorkomen van blessures in het amateurvoetbal.

Niet eerder was het zo gemakkelijk voor voetbalclubs om hun leden van uitgebreide informatie over blessures en preventie te voorzien.
De Blessurehulp is vooralsnog alleen voor voetbalclubs beschikbaar. Er zijn plannen om de tool ook voor andere sporten beschikbaar te maken.

De Blessurehulp is met enkele muisklikken op iedere website te plaatsen. “We hebben de Blessurehulp zo ontwikkeld dat voetbalclubs zonder gedoe deel kunnen nemen aan dit project”, vertelt de sportfysiotherapeute.

Voetbalclubs kunnen de Blessurehulp eenvoudig aanvragen via www.hierhebikpijn.nl/blessurehulp