Bevrijdingspop Heerhugowaard

Bevrijdingspop Heerhugowaard is het muziekevenement wat ieder jaar wordt georganiseerd op het Raadhuisplein en dit jaar is dit alweer de 8e editie.

We vieren de bevrijding van Nederland en dus onze vrijheid deze dag op een gezellige speelse manier. Tijdens deze boordevolle dag wordt een divers programma geboden voor jong en oud.

Naast het muziekprogramma is er op het raadhuisplein ook een oldtimershow.

Ook een populair onderdeel is de kofferbak en rommelmarkt waarvoor u zich nu al kunt inschrijven, en kinderactiviteiten zoals schminken, ponyrijden, tattoo, enz.

Dit word jaarlijks verzorgd door de vrijwilligers van de Zuidwijk waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar sponsoren we de Heerhugowaardse Margret IJdema die in 2020 naar de Para Olympische spelen gaat.

Natuurlijk zal ook dit jaar het ‘bevrijdingsvuur’ branden op het podium en zal geopend worden door de burgemeester van Heerhugowaard Bert Blase.
Leden van de atletiekvereniging HERA halen het vuur traditie getrouw op vanuit Wageningen, zij zullen al op 4 mei gaan lopen.

Ook dit jaar zal e.e.a. begeleid gaan worden door diverse legervoertuigen in samenwerking met Co Zut en Jos Rutte. De originele 4 en 5 mei herdenkingsvlag zal weer op het gemeentehuis en op het gezellige Raadhuisplein wapperen.

Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. Dit jaar is het actuele thema: ‘GEEF VRIJHEID DOOR’.