Sporticonen bij Sportcafé

Sportliefhebbers kunnen zondag 10 maart luisteren naar vele sporticonen tijdens Sportcafé Studio H.

Aan de Ronde Tafel in Hotel Zuiderduin zitten Adrie van der Poel, Thijs Zonneveld, Johan van der Velde, Piet van Opheusden, Gerard Nijboer en Jolanda Grimbergen.

Deze speciale middag vindt tijdens het jubileumweekend plaats van Le Champion, die dit jaar haar 50-jarig bestaan viert, en wordt van 14.30 – 17.30 uur geleid door columnist Bert Hassink.
Hassink, die ook erelid is van Le Champion, zal deze middag boeiende wieler- en hardloopverhalen boven water halen. Sportjournalist Thijs Zonneveld is een interessante sidekick en zal ongetwijfeld de meest kritische vragen stellen aan zijn mede tafelgenoten.

Naast dat er veel gepraat wordt over koersen, wordt er ook met niemand minder dan Gerard Nijboer gepraat over hardlopen.

Nijboer won Olympisch zilver op de marathon tijdens de Spelen van 1980 in Moskou, en speelt nog steeds een belangrijke rol in het marathonlopen, en is een inspirerende spreker.
Schaatster Jolanda Grimbergen gaat zich ook mengen in het gesprek. Deze op en top sportvrouw werd in 1991 Nederlands kampioen allround schaatsen.

Tussen de legendarische verhalen door wordt de middag omlijst door muziek. Naast leden en vrijwilligers van Le Champion, is iedere sportliefhebber van harte welkom om deze middag bij te wonen.

In het kader van het 50-jarig jubileum van Le Champion vinden er nog meer feestelijke activiteiten plaats in het weekend van 8 t/m 10 maart in Hotel Zuiderduin In Egmond aan Zee.