Over het Ruhrgebied

Margriet Brandsma verzorgt op donderdag 14 februari een lezing in de bibliotheek in Heerhugowaard over het Ruhrgebied. Het Ruhrgebied staat bekend om industrie en vervuiling: clichés over het Ruhrgebied, maar het is niet meer de werkelijkheid.

Margriet Brandsma kwam vanwege haar werk als correspondent voor de NOS – tussen 1994 en 2014 – vaak in het Ruhrgebied.  Ze heeft het gebied een verandering zien doormaken en heeft er samen met fotograaf Jeroen van Eijndhoven een boek over geschreven met de titel Van rook en vuur naar natuur en cultuur.
Het Ruhrgebied blijkt verrassend groen. Je vindt er tientallen musea, klimtorens en spectaculaire vergezichten vanaf voormalige hoogovens.

Over die verrassingen op een steenworp afstand van de Nederlandse grens gaat het boek. Over culturele parels, over wandelen en fietsen in ongerept groen. Over de laatste steenkolenmijn die eind 2018 is gesloten, over onverwacht pittoreske binnensteden en over spannende slaapplaatsen.

Het is een reisboek met veel foto’s over alles dat het Ruhrgebied een ontdekkingstocht waard maakt. Margriet zal er in haar lezing veel meer over vertellen.
Je bent van harte welkom op donderdag 14 februari. De lezing start om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard, Parelhof 1A.

De toegang is € 6,-, bibliotheekleden betalen € 5,-.

Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek (je betaalt met pin).