TechLab voor kids

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Wil je graag weten hoe alles werkt. Kom dan naar de workshop TechLab van Bibliotheek Kennemerwaard (voor kinderen vanaf 8 jaar). Onder leiding van een specialist zijn er vier gave workshops te volgen met verschillende thema’s.

Tijdens de 1e workshop op woensdag 6 februari wordt er een energiezuinige zaklamp gemaakt. Deze lamp werkt op een 1,5V AA batterij met een elektronische schakeling die van een lage spanning een hogere spanning maakt om een heldere witte led te laten branden.
Tijdens de 2e workshop op 13 maart wordt er een auto gemaakt die rijdt op zonne-energie. De auto krijgt een zonnepaneel dat krachtig genoeg is om een kleine motor aan te drijven.

Tijdens de 3e workshop op 17 april maak je een lijn robot. Het wordt een mini robot die wordt aangedreven door 2 motoren. Door middel van een lijn kan deze robot zijn weg vinden.

De 4e en laatste workshop is op 15 mei. Tijdens deze workshop laat een op zonne-energie aangedreven elektromotor het net lijken of er een echte vlinder aan het fladderen is.
Ben jij een techneut of uitvinder in de dop dan zijn deze workshops echt iets voor jou. Je bent van harte welkom in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard Centrum, Parelhof 1a.

De workshops zijn van 14.30 tot 16.00 uur in het BiebAtelier op de derde etage. De toegang per workshop is  € 3,50.

Je kunt je aanmelden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda. Of via de klantenservice in de bibliotheek. Betaling is alleen mogelijk per pin.