Wandelaars omarmen duurzaamheid

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari genoten 14.000 wandelaars van de prachtige natuur in de omgeving Egmond aan Zee.

Gedurende twee dagen liepen de wandelaars over 10,5 of 21,1 km langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat.

Le Champion start het nieuwe wandeljaar altijd met deze prachtige Egmond Wandel Marathon tegen reuma en dit jaar met een speciaal, duurzaam tintje.
De weersvoorspellingen in aanloop van het evenement waren niet al te gunstig, maar vooral de deelnemers op zaterdag hebben genoten van prachtig wandelweer, het zonnetje liet zichzelf zelfs sporadisch zien.

Duurzaamheid is al jaren een belangrijke pijler op de agenda van Le Champion. Tijdens de Egmond Wandel Marathon tegen reuma zijn daar grote, nieuwe stappen in gezet.

Deelnemers zijn opgeroepen zwerfafval mee te nemen van het strand en uit de duinen en dit in te leveren bij de finishlocatie.

ReumaNederland, voorheen Reumafonds, is al sinds de eerste editie verbonden als het goede doel aan de Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Ieder jaar kunnen deelnemers bij de inschrijving een vrijwillige bijdrage doen.

Anita Witzier nam ook dit jaar de cheque weer in ontvangst namens ReumaNederland. In totaal is er maar liefst € 17.714 euro opgehaald voor dit prachtige goede doel.

Kijk voor meer informatie en foto’s op www.facebook.com/egmondwandelmarathon en www.egmondwandelmarathon.nl.