KAF 2.0 Fotografie opent nieuw jaar in Kunstkerk

De eerste exposanten in 2019 zijn 2 fotografen. Rini Neefs en Lex Koers vullen van vrijdag 25 januari t/m zaterdag 2 februari de expositieruimte van de Kunstkerk met hun boeiende en verrassende foto’s.

Lex Koers en Rini Neefs vormen KAF Fotografie 2.0. Ieder heeft een eigen visie maar stimuleren en inspireren elkaar om zo beider prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Rini Neefs (Breda 1951) volgde een opleiding aan de Fotovakschool en leert het vak. Zijn inspiraties zijn Ansel Adams, Man Ray, Hans Aarsman en Michel Szulc Krzyzanowski.

Als tegenhanger van het beroepsmatig zo correct mogelijk weergeven, ontwikkelt zich een experimenteel zoeken. Intuïtief selecteren, opnieuw rangschikken, combineren tot het experiment leidt tot een verrassend resultaat.

Lex Koers (Amsterdam 1951) is in 1967 begonnen met portretfotografie in zwart-wit, en blijft geboeid door de mens. Hij heeft als voorbeelden Ed van der Elsken, Govert Roos, en Anton Corbijn. Als Lex met verschillende thema’s gaat werken wordt hij een ‘alleseter’.
Sinds 1983 is zijn specialiteit het inkleuren van zwart-wit afdrukken en nu ook het digitaal herkleuren van foto’s.

Twee verschillende fotografen dus, met ieder een eigen signatuur.

Op zondag 27 januari is er – rond 14.00 uur – een interview met beiden fotografen.

U bent welkom in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53. Voor openingstijden zie www.kunstkerkheerhugowaard.nl