Kerstvakantie in het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum staat deze kerstvakantie boordevol activiteiten. In het buitenmuseum komt het spannende volksverhaal De motketel van Schokland via Zuiderzeelicht tot leven via licht, beeld en geluid.

Kom naar het binnenmuseum en bezoek de tentoonstelling Mooi samen, portretten van het verenigingsleven. Of speel de Escape game met je (klein)kinderen en ontdek samen de collectie van de vaste tentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee.

Ronald Giphart herschreef speciaal voor het Zuiderzeemuseum het spannende volksverhaal De Motketel van Schokland.

In de tentoonstelling Mooi samen ontdek je niet alleen een fascinerend beeld van het rijke verenigingsleven rond de voormalige Zuiderzee, maar ook de persoonlijke verhalen achter de portretten.

De topfotografen – Koos Breukel en Sander Troelstra – reisden de afgelopen maanden samen rond de voormalige Zuiderzee om hun visie vast te leggen op het verenigingsleven in deze regio.

Journalist Thijs Broer beschrijft de soms heel persoonlijke verhalen achter de (groeps)portretten.

Op 6 januari er genoten worden van ‘Schipbreuk’ door Piet Parée en Frank Edam.

Dit eerste Zuiderzeemuseum-miniconcert van 2019 in het atrium van het binnenmuseum is bestemd voor kinderen van ongeveer 5 tot 11 jaar.

Verhalenverteller Piet Parée en zanger/muzikant Frank Edam maakten een prachtige en meeslepende voorstelling, geïnspireerd op een verhaal van Paul Biegel.

Voor meer informatie en reserveren kunt u terecht op www.zuiderzeemusuem.nl