Nieuw WaterLAB voor MAK Blokweer

Begin 2018 is de benedenverdieping van het bezoekerscentrum van NME-centrum MAK Blokweer geheel vernieuwd.

Op woensdag 19 december wordt de vernieuwde inrichting voltooid met een interactief WaterLAB, waar kinderen zich kunnen verwonderen over de onderwaterwereld en bewust worden gemaakt van het belang van goed waterbeheer.

In februari dit jaar werd de verbouwing van de benedenverdieping van het bezoekerscentrum, ook wel de Molshoop genoemd, afgerond.
Het centrum kreeg een geheel nieuwe, lichtere inrichting en het oude thema, ‘aarde’, maakte plaats voor een nieuw en actueel thema: ‘water’.

Als NME-centrum hecht MAK Blokweer veel waarde aan watereducatie, omdat hoe wij als mensen met water omgaan door klimaatverandering steeds belangrijker wordt. Met dit nieuwe WaterLAB worden kinderen hier op een speelse manier bij betrokken.

De ontbrekende kroon op het werk was een doe- en ontdeklab waar kinderen op interactieve wijze het water-thema kunnen onderzoeken.
Dankzij sponsoring van de Rabobank West-Friesland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat zorgt voor droge voeten en schoon water, wordt dit lab nu gerealiseerd.

Het WaterLAB laat een natuurvriendelijke oever zien. Kinderen kunnen onder de oever door kruipen om de wereld onder water te beleven. Bovenop het lab vinden kinderen onder andere weetjes, uitdagende spelletjes en een quiz.

Zo ontdekken zij al spelenderwijs wat ‘leven met water’ inhoudt en hoe een natuurvriendelijke oever helpt om het water schoon en leefbaar te houden.