Geen categorie 

Persoonlijke verhalen in Bibliotheek Alkmaar

Jezelf verbinden en verbonden voelen is ontzettend belangrijk. Zeker in de donkere decembermaanden, wanneer iedereen meer en meer naar binnen trekt.

Bibliotheek Kennemerwaard staat op 15 december gehele in het teken van persoonlijke verhalen. Niet alleen de succesvolle Human Library strijkt opnieuw neer in Alkmaar centrum, ook Joris’ Kerstboom wordt daar opgetuigd.

Bij de Human Library gaan bezoekers van de bibliotheek in gesprek met zogenaamde levende boeken, dat zijn interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.

Denk aan een Tienermoeder, een gesluierde vrouw of ex-verslaafde. Joris’ Kerstboom in de Bibliotheek is gebaseerd op het televisieprogramma Joris’ Kerstboom.

Pas als je werkelijk met iemand in gesprek gaat, kom je dichter tot elkaar. Daarom organiseert Europe Direct, in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard, Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken, op 15 december 2018 de tweede Human Library in Alkmaar.

Het publiek kan één op één in gesprek 24 levende boeken in de grootste Human Library van de regio.
In Joris’ Kerstboom heeft presentator Joris Linssen (bekend van onder andere Hello Goodbye) in verschillende steden in Nederland ontmoetingen bij de Joris’ Kerstboom.

Mensen komen speciaal naar de boom om er een foto in te hangen van een bijzonder iemand.

The Human Library en Joris’ Kerstboom vinden plaats in de bibliotheek in Alkmaar centrum.

De opening van de Human Library vindt plaats om 13.00 uur, en Joris’ Kerstboom wordt vanaf 15 december gevuld.

Gerelateerde berichten