S.V.W.’27 winnaar Waard Cup 2018

De voetballers van S.V.W.’27 hebben de Waard Cup voor de 2de keer in de wacht gesleept. In een zeer spannende avond, waarin ook de voetballers van KSV en Reiger Boys in aanmerking konden komen om de wisselbeker te winnen. Want voor aanvang van de ‘laatste’ wedstrijd tussen S.V.W.’27 en KSV hadden KSV en Reiger Boys beide 9 punten en S.V.W.’27 6 punten.

In regenachtig weer begon de 1e wedstrijd van de avond, die tussen KSV en WMC. Die zoals verwacht werd gewonnen door KSV, het werd 3 – 0 door doelpunten van Danny Konijn, Robin Bleeker en Steven van Tunen.

Daarna speelden Reiger Boys en S.V.W.’27 tegen elkaar, 1 – 0 winst voor Reiger Boys. Doelpunt Lars Apeldoorn.

In deze wedstrijd werd de enige rode kaart van het toernooi uitgedeeld aan Nick van Duijn, de nieuwe keeper van Reiger Boys. Hij beging in de ogen van de scheidsrechter een harde overtreding buiten het strafschopgebied.

En werd uitstekend vervangen door speler Dave van Dekken, die z’n doel schoon hield. Wat S.V.W.’27 ook probeerde, het bleef 1 – 0 voor Reiger Boys.
WMC moest toen weer aantreden, tegen Hugo Boys. Dit werd een ‘gelukkige’ 0 – 1 overwinning voor de Noordenders (Hugo Boys!).

Doelpunt werd gemaakt door Bo Groen.
En daarna dus de finale tussen S.V.W.’27 en KSV. Voor de wedstrijd had KSV genoeg aan 1 punt om de Waard Cup voor het eerst te winnen en moest S.V.W.’27 winnen omdat het de meest scorende ploeg was. Met het beste doelsaldo.

Overigens werd het weer steeds beter en beter, uiteindelijk was het droog in Heerhugowaard.