Celstraf voor moordpoging ex-schoondochter

De 78-jarige Gerhard B. uit Elburg is donderdag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor de moordpoging begin dit jaar op zijn ex-schoondochter uit Heerhugowaard.

Dat meld het Noord Hollands Dagblad.

Hij bekende dat hij op haar heeft geschoten en dat hij op haar heeft ingestoken met een mes.

Drie medewerkers van de gemeente voorkwamen erger door de vrouw te bevrijden en de man aan te houden.
Twee weken geleden verklaarde de ex-schoonvader aan de rechtbank dat zijn zoon zelfmoord wilde plegen nadat het kind aan zijn ex was toegewezen. Daarop zou ook zijn vrouw hebben laten weten dat het leven voor haar ook geen zin meer zou hebben als zij zoon en kleinzoon niet meer zou zien.

Het deed hem besluiten om zijn schoondochter te vermoorden, zijn zoon en kleinkind te herenigen en zo vanuit de gevangenis nog een gelukkig gezin te kunnen zien. Dat de ex van zijn zoon moeder van vier kinderen was, kon hem niet schelen.
Gerhard B. moet zijn ex-schoondochter nu 17.822,10 aan schadevergoeding betalen. Zij heeft schade aan haar gebit doordat een kogel haar in de mond raakte en littekens als gevolg van de messteken.

De moeder van de ex-schoondochter kreeg vijfhonderd euro toegekend omdat B. haar in een brief aan media en buren had afgeschilderd als de oorzaak van het kwaad.