Kinderworkshops en gallery talks rondom tentoonstelling ‘De koe’

Stedelijk Museum Alkmaar is ook in de warme zomermaanden een prima plek om een middag door te brengen. Tot en met 29 augustus kunnen gezinnen elke woensdagmiddag tussen 12 tot 14 uur meedoen aan een leuke inloopworkshop bij de tentoonstelling ‘De koe, het grazen voorbij’. Ben je geïnteresseerd in fotografie en kijk je graag mee in de wereld van de hedendaagse koe, loop dan mee met onze jonge talenten in de zondagmiddag Gallery talk. Maar je kunt ook op eigen gelegenheid de expositie bezoeken. Neem dan vooral de gratis audiotour mee.

Koe-workshops voor het hele gezin
Onder begeleiding van onze ervaren museumdocenten gaan kinderen van 4 tot 6 jaar een animatie-spinner maken. Met de spinner laten ze hun eigen tekening en foto’s uit de tentoonstelling 'De koe' bewegen en samensmelten tot één beeld. Zo ontdekken ze de magie van animatie. Ben je tussen de 6 tot 13 jaar dan kun je deelnemen aan de workshop 'Maak je eigen stripboek'. De deelnemertjes mogen zelf een stripheld bedenken en hij/zij beleeft allerlei (koeien-)avonturen in het stripverhaal.

Kijk op onze website onder het kopje ‘plan uw bezoek-met kinderen’ voor alle info.

Elke zondag ‘koe-talk’
Tot en met 28 oktober kun je elke zondag om 12 uur meelopen met onze jonge talenten. Luister naar wat zij vinden van de veranderende wereld van de koe en discussieer mee. In de tentoonstelling ‘De koe, het grazen voorbij’ wordt je meegenomen in de fascinerende wereld van de hedendaagse koe. Fotograaf Hans van der Meer stelt met zijn beelden vooral vragen. Waar kijken we naar, naar welke ontwikkeling en vanuit welk perspectief? Klopt onze beeldvorming met de werkelijkheid en hoe ziet de toekomst van de koe eruit? Door de tentoonstelling besef je, dat de inrichting van onze leefomgeving niet zomaar een gegeven is, maar dat wij er door ons gedrag invloed op uitoefenen. Je kunt mee met de gallery talk op vertoon van een entreekaartje.

Kijk voor alle informatie op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl / Open dinsdag t/m zondag van 11-17 uur / Canadaplein 1 Alkmaar.