Algemeen 

Hortus Alkmaar start fondsenwervingsactie

Met het lanceren van de actiewebsite www.redhortusalkmaar.nl heeft boswachter Hanne Tersmette van Natuurmonumenten op 26 juli jl. het startsein gegeven voor een grote fondsenwervingscampagne.

Hortus Alkmaar heeft in eerste instantie een bedrag van €550.000,- nodig voor de aankoop van een deel van de grond en het duurzaam verbeteren van de accommodatie.

Alleen zo kan de stichting de continuïteit én kwaliteit van het natuurhistorisch erfgoed naar de toekomst veiligstellen.
Stichting Hortus Alkmaar huurt nu drie kavels grond: de bezoekerstuin, de productietuin (beide oorspronkelijk van VSM) en de thematuinen (van gemeente Alkmaar).

Onlangs zijn het voormalige VSM-gebouw met de bijbehorende tuinkavels door VSM overgedragen aan een nieuwe eigenaar.

Deze heeft de bezoekerstuin (3.000 m2) te koop aangeboden aan Hortus Alkmaar.

De rest van de grond, zo’n 5.000 m2, die de hortus nu gebruikt voor het verbouwen van geneeskrachtige kruiden, moet eind 2018 leeg worden opgeleverd zodat het kan worden ontwikkeld als bouwgrond.

Het bestuur van de stichting Hortus Alkmaar wil het perceel van de bezoekerstuin begin 2019 aankopen van de nieuwe eigenaar.

Echter, de eigen middelen zijn hiervoor te beperkt. Door middel van deze fondsenwervingscampagne, gericht op particulieren en bedrijven met een groen hart, hoopt de stichting haar doel te realiseren.

Gerelateerde berichten