Route 65 – Het Festival

Cool kunst en cultuur komt op zaterdag 21 juli terug met Route 65 – Het Festival, een ééndaags festival voor 65-plussers, waarbij o.a. voorstellingen, lezingen en workshops worden georganiseerd.

Deze keer staan de activiteiten in het teken van Nederland. De kaartverkoop voor Route 65 – Het Festival start op woensdag 27 juni.

Tijdens de Nederlandse editie van deze ééndaagse festivaleditie staan diverse lezingen en workshops op het programma.
Luister naar Ernst de Corte, die liedjes van zijn vader vertolkt in het theaterconcert Lied van mijn vader, ontdek tijdens de kunstroute in Cool de mooiste kunstwerken of maak, onder leiding van Margret Schilder, uw eigen Delfts Blauwe tegel.

Jaap van Raaij van de Nederlandse Gemalenstichting komt langs voor een lezing en vertelt u over de voortdurende strijd tegen het water.

Uiteraard is er ook ruimte voor culinaire activiteiten. Zo kunt u deelnemen aan een bier- of jeneverproeverij of samen met een banketbakker van Holtkamp uw eigen kroket maken.

Op woensdag 27 juni luiden wordt Het Festival ingeluid met de natuurfilm De Nieuwe Wildernis, een prachtige film over de Oostvaardersplassen en op donderdag 5 juli vertonen we de komische film Fanfare van Bert Haanstra.

Het programmaboekje is vanaf 20 juni te verkrijgen bij de servicebalie van Cool, Bibliotheek Heerhugowaard, in de HugoHopper, bij de Pieter Raat Stichting of via MET Welzijn.

Het programma is ook online te bekijken op www.coolkunstencultuur.nl.