Raad Heerhugowaard eist onderzoek GGD

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft gisteravond een motie van treurnis aangenomen over de al jaren aanhoudende financiële tekorten bij de GGD schrijft het Noord Hollands dagblad.

Ook wil de raad een extern onderzoek naar het financiële mismanagement aan de top.

Ook melde het NHD dat de partijen onlangs nog twijfelden of ze wel zo’n extern onderzoek wilden, stonden ze nu als een man achter zo’n ingreep, die ook al door de gemeenteraad van Alkmaar is geëist. Fractie na fractie gaf aan over de streep getrokken te zijn door een artikel in de Alkmaarse Courant waarin de vicevoorzitter van het algemeen bestuur van de GGD werd aangehaald. Deze Mary van Gent, tevens wethouder in Hollands Kroon, zei een onderzoek ’zonde van het geld te vinden’.

Ze weet de commotie aan een gebrek aan kennis van de voorgeschiedenis. Zij kon zich goed voorstellen dat 'nieuwe raadsleden, nog niet goed op de hoogte zijn van die voorgeschiedenis. Raadsleden zeiden de opmerking ’schofferend’ te vinden.

Van Gent slaat de discussie over de al maar terugkerende tekorten bij voorbaat al dood, vond Alex Harren van de VVD. Jasper John van het CDA sprak over mismanagement.
,,En ik zie geen verbetering.”

Willem-Jan Mandersloot (Senioren) had het artikel met stijgende verbazing gelezen. ,,,Je mag op dat niveau toch wel enige politieke sensitiviteit verwachten.”

De top van de GGD bestaat uit wethouders van de 17 deelnemende gemeenten. Die vormen het algemeen bestuur, waaruit een dagelijkse leiding -een dagelijks bestuur- wordt gekozen.
Er is ook nog een directie. (Bron Noord Hollands dagblad)