12e editie Plus Wandel4daagse Alkmaar één groot feest

Alkmaar en omstreken was de afgelopen dagen het veelzijdige decor voor de deelnemers aan de 12e Plus Wandel4daagse Alkmaar. Bijna 6.000 wandelaars aan de hele en halve vierdaagse hebben genoten van alles wat de provincie Noord-Holland te bieden heeft: van strand en duinen tot pittoreske lintdorpjes midden in de polder. Na een feestelijke intocht door de binnenstad van d’Oude Stad Alkmaar, van muziekpunt naar muziekpunt, finishten fanatieke wandelaars vandaag op het zonovergoten Waagplein. Onder toeziend oog van vele toeschouwers kwamen zij dansend (in grote getalen) en met een stralende zon over de eindstreep op het Waagplein. Mede door het goede wandelweer zijn er deze editie weinig uitvallers.

Vijf unieke routes
Met vijf verschillende routes van 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km kregen de duizenden deelnemers alle mooie plekken in de provincie voorgeschoteld: wonderschone natuur als het Noord-Hollandse strand en de duinen, maar ook historische locaties als de Ruïnekerk in Bergen en het Museum BroekerVeiling. De bewoners van Koedijk hadden dit jaar ook weer hun uiterste best gedaan met versierde straten om de wandelaars met een glimlach de laatste kilometers te laten bewandelen. Nieuw dit jaar was de Plus Wandel4daagse Alkmaar 2018 app met interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. En met de LiveTracking functie was het voor vrienden en familie mogelijk om de wandelaars realtime te volgen via de registratiechip.  

Recordopbrengst voor ’t Praethuys Alkmaar
Voor het tweede jaar is ’t Praethuys het goede doel van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. ’t Praethuys is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Vanaf de tweede editie wandelen zij al mee met een team aan de vierdaagse. Vandaag ontving het team, na binnenkomst op het Waagplein, uit handen van Cees Pronk, Manager Events Le Champion een cheque ter waarde van € 8.361,-. Ten opzichte van vorig jaar is het bedrag meer dan verdubbeld. Dit recordbedrag is gedoneerd door vierdaagse deelnemers bij inschrijving. 

Trouwe wandelaars
De Plus Wandel4daagse Alkmaar staat bij veel wandelaars vast op de wandelkalender. Dit jaar deden maar liefst 249 trouwe wandelaars voor de 12e keer mee aan het meerdaagse wandelevenement. Zij hebben nog geen editie gemist. Dit jaar deed 32% van de wandelaars voor het allereerst mee. 241 wandelaars kwamen voor de 5e keer en 178 wandelaars voor de 10e keer over de finish op het Waagplein. Beide groepen ontvingen een speciale pin als extra waardering voor deze bijzondere prestatie. De Plus Wandel4daagse Alkmaar werd dit jaar ook internationaal goed bezocht, er stonden deelnemers uit 9 verschillende landen aan de start. Al deze trouwe wandelaars en de jarigen van vandaag werden persoonlijk met naam en live-beelden op een levensgroot videoscherm gefeliciteerd bij binnenkomst.

Editie 2019
De 13e Plus Wandel4daagse Alkmaar wordt gehouden van woensdag 19 t/m zaterdag 22 juni. Inschrijven is mogelijk vanaf medio november.