Themamiddag voor slechtzienden die slecht horen

Doofblind of slechtziend én slechthorend, het zal je maar overkomen. 

Iedereen die vragen heeft over slechtziendheid in combinatie met slechthorendheid kan op woensdagmiddag 27 juni (Helen Kellerdag) terecht op de themamiddag bij Visio in Heerhugowaard.

Onze professionals en medewerkers van het audiologisch centrum uit Alkmaar vertellen u meer over hulpmiddelen, revalidatiemogelijkheden en de inzet van tast en braille voor mensen die slechtziend en ook slechter horen.
Sommige mensen horen en zien slecht vanaf hun geboorte. Maar het gezichtsvermogen en gehoor kunnen ook in de loop van het leven achteruitgaan. Of plotseling door ziekte of een ongeval.

Dat levert verschillen op in de manier waarop iemand een visuele en auditieve beperking ervaart. Ook leeftijd en leefwijze spelen een rol.

Al deze factoren samen bepalen voor een belangrijk deel de vragen die u in het dagelijkse leven tegenkomt.
Dat kunnen praktische vragen zijn maar ook vragen over bijvoorbeeld vermoeidheids- en spanningsklachten als gevolg van deze dubbele beperking.

Tijdens de dag leert u ook wat de nieuwste hulpmiddelen zijn voor mensen met een auditieve beperking die ook slechtziend zijn en hoe u tast en braille kan inzetten in uw dagelijks leven.

De themamiddag is op woensdag 27 juni van 13.30 tot 16.00 uur.