Twee miljoen beschikbaar voor techniekonderwijs

Het ROC Horizon College ontvangt samen met partners een subsidie van twee miljoen euro om het techniekonderwijs te innoveren en te verrijken.

De toegekende subsidie is tevens bedoeld om ervoor te zorgen dat er een verdubbeling van het aantal technische studenten wordt gerealiseerd waardoor er meer technisch personeel op de arbeidsmarkt beschikbaar komt.

De subsidie wordt ook ingezet voor duurzame inzetbaarheid waardoor technisch personeel langer beschikbaar blijft voor de arbeidsmarkt.
Met de subsidie die beschikbaar komt kan het Horizon College en zijn partners concrete activiteiten en plannen realiseren. 

Zo komt er in Heerhugowaard een leerwerkplein op de huidige techniekcampus aan de W.M. Dudokweg. Dit wordt een innovatieve bouwplaats die nooit af is, waar studenten van verschillende techniekopleidingen met elkaar gaan samenwerken.

Andere initiatieven die onder meer met de subsidie worden opgezet zijn het gezamenlijk organiseren van de werving van nieuwe techniekstudenten, het verzorgen van gastlessen en docentenstages.
Ook wordt het vmbo ontzorgd, bijvoorbeeld doordat opleidingsbedrijven technieklessen verzorgen op het vmbo.

Het Horizon College biedt techniekopleidingen aan in Hoorn en Heerhugowaard. Na de zomervakantie wordt de locatie Alkmaar daar aan toegevoegd. 

Wim Nijenhuis, directeur van de sector Techniek is zeer verheugd met de toegekende subsidie.

Hij denkt dat dit het techniekonderwijs een enorme impuls zal geven.