“Waarom schrijf je me niet”

Van 24 mei tot en met 21 juni staat de tentoonstelling “Waarom schrijf je me niet” – Post uit de Vergetelheid, van de Lotty Veffer Foundation, rondom de herdenking van Kamp Schoorl in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.

Deze Nederlands-Duitse reizende tentoonstelling gaat over het leven van vijf mensen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Aan de hand van hun brieven en dagboeken wordt hun tocht door Duitsland, Nederland, de kampen en getto’s in Polen beschreven, tot aan hun dood of bevrijding.

De expositie laat zien hoe hun privacy en identiteit werd afgenomen, dat zij geen idee hadden wat hen te wachten stond en geen mogelijkheid hadden aan hun lot te ontkomen.

In de tentoonstelling wordt ingegaan op de vraag welke betekenis deze verhalen uit de Tweede Wereldoorlog hebben.

Vier vertellers leggen in korte films in een stemhokje actuele dilemma’s voor over privacy, communicatie, censuur en over vluchten. Toen én nu.
De expositie is dagelijks te bezoeken in Buitencentrum Schoorlse Duinen aan de Oorsprongweg 1, van 10.00 tot 17.00 uur.

Gekoppeld aan de expositie bieden Comité Kamp Schoorl en de Lotty Veffer Foundation lesprogramma’s aan voor de groepen 8 van het basisonderwijs en voor het voortgezet onderwijs.

Deze tentoonstelling is rondom herdenking van Kamp Schoorl op 11 juni. Comité Kamp Schoorl organiseert de jaarlijks herdenking.