‘Spot’ 70 ontvangt Jacueline Kooter Onderscheiding

Op zondag 6 mei heeft Spot’70 tijdens het BrugTheaterFestival in Alkmaar de ‘Jacqueline Kooter Onderscheiding’ ontvangen.

De onderscheiding is een eerbetoon aan Jacqueline Kooter, die ruim 50 jaar actief was in het theaterveld en in november 2016 overleed na een kort ziekbed.

De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een groep of organisatie die zich met hart en ziel inzet om het amateurtheater in de kop van Noord-Holland diverser, rijker en vooral avontuurlijker te maken.
De onderscheiding is een blijk van waardering voor de succesvolle zoektocht naar vernieuwende en spannende theatervormen.

Kooter droeg in haar leven deze waarden uit en maakte deze als bestuurder, organisator, stimulator, regisseuse en speelster waar.

Gerard Kooistra, jury-voorzitter, licht de keus voor Spot toe: ‘Spot’70 uit Warmenhuizen is een prachtig voorbeeld van het fenomeen vereniging. Mensen in verbondenheid die het avontuur zoeken binnen (amateur)theater of – juister gezegd – het theater als avontuur beleven.”
Kleinzoon Finn reikte de onderscheiding aan voorzitter Astrid Stam uit. 

De onderscheiding, gemaakt door creatieveling Ria de Ridder, is een miniatuur van de jurk die Kooter als speelster droeg tijdens de voorstelling ‘de Koning danst’. 

Deze voorstelling kwam mede tot stand door een samenwerking tussen jongeren en mensen met een beperking. Beide doelgroepen droeg Kooter een warm hart toe.