Bruna Middenwaard in actie voor Jarige Job

Bruna Middenwaarrd voert samen met PostNL actie voor Stichting Jarige Job en vraagt klanten daaraan mee te doen. Iedereen die dat wil kan een cadeautje doneren en in de speciale box achterlaten die de komende weken in de winkel aanwezig is. Daarmee maakt Jarige Job kinderen blij die door allerlei omstandigheden hun verjaardag niet kunnen vieren.

Ruim 60.000 kinderen in Nederland vieren het niet als ze jarig zijn. Stichting Jarige Job geeft jaarlijks 30.000 verjaardagsboxen aan de armste gezinnen in Nederland om dat wel mogelijk te maken. De dozen zijn gevuld met cadeautjes, slingers, ballonen, taartmix, traktaties en meer.

“Een geweldig initiatief,” zegt Johan Biesma van Bruna Middenwaard.

“Wij voelen ons vooral aangesproken door het uitgangspunt van de Stichting dat ieder kind een verjaardag verdient. Want dat is natuurlijk zo! Daarom vragen we onze klanten om een cadeautje in de box te stoppen om Jarige Job te helpen de verjaardagsboxen te vullen. Een klein gebaar dat tot grote vreugde kan leiden.”

Om aandacht te vragen voor het werk van Jarige Job heeft PostNL, partner van de Stichting, ook een speciale postzegel uitgegeven die in de Bruna bij ons Postnl balie te verkrijgen is. Op het vel ‘Verjaardagspostzegels’ staat een illustratie met herkenbare elementen van verjaardagsfeestjes voor kinderen. De bekende boekenillustrator Charlotte Dematons heeft daarvoor tekeningen die zijn gemaakt door kinderen gecombineerd met haar eigen werk.

De Stichting Jarige Job is blij met alle aandacht, vertelt Amber Merkus. “Voor velen is onbekend dat er kinderen in Nederland zijn die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er thuis geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar melden ze zich zelfs ziek omdat ze niet kunnen trakteren op school. De Bruna actie ‘Doneer een cadeautje voor een jarige’ en de verjaardagspostzegels zorgen ervoor dat dit armoedeprobleem onder de aandacht wordt gebracht. Op een laagdrempelige en tastbare manier kan iedereen iets doen voor een jarig kind!”

Bruna bestaat dit jaar maar liefst 150 jaar en wij zullen heel andere 2018 activiteiten doen.

Het bezoek van Andy Griffiths, schrijver van de Boomhut serie op zondag 18 februari met nog wel een bezoek en item op het Jeugdjournaal was de start.

Binnenkort komt bijvoorbeeld ook Kikker op bezoek en krijgen we een leuke activiteit met Nijntje.