Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

zaterdag 28 oktober vindt weer de Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober vindt weer de Nacht van de Nacht plaats. Bij dit evenement overheerst het donker. Je kunt ervaren wat dat betekent en hoeveel – vaak overbodig – licht je ’s avonds nog ziet. Vooraf aanmelden is nodig om verzekerd te zijn van een plaatsje in de boot.

De nacht is niet eng, maar kan juist spannend en leerzaam zijn. Niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen. De werkgroep Duurzaamheid van Millenniumgemeente Langedijk organiseert sinds enkele jaren dit evenement vanuit Stichting Veldzorg. Er is een tocht per boot door het Oosterdelgebied, een wandeling over het Eerstelingenpad en een spannende blackbox ervaring.  Ook zijn er leuke lezingen voor jong en oud en kan met een sterrenkijker kan de nachtelijke hemel worden bewonderd. Alle deelnemers kunnen meedoen aan verschillende leuke en leerzame activiteiten. Aan volwassenen wordt een bijdrage van twee euro per persoon gevraagd. Gezinnen betalen slechts vijf euro entree. Daarvoor kan gebruik worden gemaakt van alle faciliteiten en is er koffie en thee.

Vooraf aanmelden

Op zaterdag 28 oktober gaan om 19.00 uur de deuren van Veldzorg open. Een kwartier later volgt een korte uitleg en om half acht start het programma. Vooraf aanmelden is nodig omdat het aantal plaatsen op de boten beperkt is. De avond is geschikt voor jong en oud. Houd wel rekening met het weer. We raden de deelnemers aan om stevige schoenen en eventueel warme (regen)kleding te dragen en een zaklantaarn mee te nemen. Houd rekening met een beperkt aantal parkeerplaatsen, bij Veldzorg is geen parkeerruimte (zie ook de informatiepagina van Stichting Veldzorg). Kom dus met de fiets!

Aanmelden kan tot 27 oktober via de link op deze pagina.

LET OP: Deelname is voor eigen risico en de boottocht en nachtwandeling zijn niet geschikt voor kleine kinderen en rolstoelers.

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht