Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

TRAINING EN OPLEIDING MAAKT ORGANISATIE KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Gemeente Langedijk staat voor een groot aantal vraagstukken en veranderingen. Dit vraagt om competentieontwikkeling en een andere opstelling naar inwoners voor zowel medewerkers als management. Het college vindt het belangrijk dat medewerkers klaar zijn voor die toekomst en stelt in de begroting voor om daar de komende drie jaar budget voor vrij te maken.

Om de organisatieontwikkeling vorm te geven, wordt een budget vrijgemaakt voor de komende drie jaar. In het eerste jaar gaat het voornamelijk om budget voor training van medewerkers. In de jaren daarna wordt het budget daar ook voor ingezet, maar ook om de mobiliteit van medewerkers te faciliteren. Dekking van deze opleidingskosten vindt plaats via de algemene reserve.

Toekomstgericht

In april 2017 heeft de gemeenteraad een beslissing genomen over de toekomst van gemeente Langedijk. Er is besloten om verder het traject te onderzoeken voor een ambtelijke fusie. Naast deze fusie staan gemeenten in het algemeen voor een groot aantal vraagstukken en veranderingen. Beide ontwikkelingen vragen om competentieontwikkeling en een andere opstelling naar inwoners voor zowel medewerkers als management.

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht