Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Ranzijn tuin & dier start Ranzijn Dierenuitvaart in Alkmaar

Ranzijn tuin & dier start in de vestigingen Alkmaar met Ranzijn Dierenuitvaart.
De dienstverlening bestaat uit de volledige verzorging van de crematie van huisdieren. Daarnaast wordt er voorzien in urnen, sieraden en pootafdrukken in klei. Het uitvaartcentrum heeft een stilteruimte om afscheid te nemen. Desgewenst kan het huisdier ook worden opgehaald. De crematie zelf vindt plaats bij een naburig dierencrematoria. Bij individuele crematies is er mogelijkheid om de crematie bij te wonen. Het uitvaartcentrum is gedurende de volledige openingstijden van de vestigingen geopend.

Ranzijn Dierenuitvaart biedt verschillende crematiepakketten naar de wens van de huisdiereigenaar. Bij een individuele crematie kan men aanwezig zijn en kan de as in een urn worden ontvangen, verwerkt in een sieraad of uitgestrooid. Ook een collectieve crematie, een groep van maximaal 6 dieren van dezelfde soort, is mogelijk waarbij de as wordt uitgestrooid. Er wordt op toegezien dat alle dieren van hetzelfde soort zijn. Maar ook een anonieme crematie is mogelijk met maximaal 15 huisdieren.

Het tarief voor de crematie is afhankelijk van het gewicht van het overleden huisdier en de keuze voor het crematiepakket. Naast de crematie van huisdieren kan Ranzijn Dierenuitvaart ook de crematie van paarden en pony’s verzorgen.

Voor kinderen is het overlijden van een huisdier vaak de eerste keer dat ze met rouw te maken krijgen. Ranzijn Dierenuitvaart houdt rekening met het verdriet van een kind in het gezin. Het kind mag een speeltje of een tekening meegeven met het huisdier. Als troost krijgen kinderen van Ranzijn Dierenuitvaart een knuffeldier van het Wereld Natuurfonds (WNF). Zo wordt een deel van de omzet besteed aan het welzijn van dieren, die het vaak minder goed hebben dan Nederlandse huisdieren.

Bereikbaarheid en openingstijden

Omval 55,
1812 NA Alkmaar 072 5478836: maandag t/m vrijdag 9-21 uur zaterdag 9-17 uur
elke zondag open 10-17 uur

Bron + Foto : Ranzijn

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht