Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Keramiekmarkt rondom de Kunstkerk

Op zondag 10 september organiseert de Kunstkerk de eerste Heerhugowaardse Keramiekmarkt aan de Stationsweg 53.  Achter en rondom de Kunstkerk staan 30 kramen met allerlei vormen van keramiek. Keramisten vanuit het hele land presenteren hun werk. Een keur van de meest uiteenlopende vormen en technieken worden aangeboden.

Verspreid over de dag zullen er verschillende demonstraties worden gegeven, bijvoorbeeld Raku stoken. Daarbij worden geglazuurde objecten in een oven gebakken bij een temperatuur tussen de 950 en 1050 graden. Op het moment dat het glazuur gesmolten is wordt de oven geopend, het werk met een stevige tang uit de oven gehaald en vervolgens in een gereedstaande metalen ton met zaagsel, hooi of stro gelegd. De reductie (zuurstof onttrekking) ontstaat omdat het gloeiend hete werk het hooi in brand zet. Door de ton direct af te sluiten wordt het zaagsel door zuurstoftekort gesmoord. Na ongeveer 20 minuten wordt het werk uit de zaagselton gehaald, in een waterbak afgekoeld en daarna wordt  roet en stro er afgepoetst.

U kunt zeefdrukken op klei bekijken. Een techniek waarbij men een afbeelding op klei overbrengt met behulp van een fotokopie en keramische inkt. De kinderen  kunnen, onder vakkundige begeleiding, hun eigen kunstwerk kleien.

U bent van harte welkom op deze Keramiekmarkt!

Zondag 10 september 2017 van 11.00 tot 17.00 uur. De eerste Heerhugowaardse Keramiekmarkt rondom de Kunstkerk, Stationsweg 53.

Bron + Fotos : Kunst Kerk Heerhugowaard

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht