Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Onbekende gooit grote stenen door ruit kinderkamer: “Normaal slaapt mijn dochtertje daar”

De Heerhugowaardse Carmen kreeg afgelopen zondag de schrik van haar leven. Ze was net wat ingedommeld voor de tv toen de ze rond 23.55 uur wakker schrok van een enorm kabaal. Onbekenden bleken de slaapkamerruit van haar dochtertje in te hebben gegooid.

“Ik sprong van de bank af en ben met een bonkend hart naar de gang gelopen. Ik was helemaal gedesoriënteerd”, vertelt ze aan NH Nieuws. “Ik heb direct 112 gebeld en ben naar boven geslopen, naar de kamer van mijn dochter. Toen zag ik dat het raam was ingegooid.”

De politie reageert direct op haar oproep en komt met twee auto’s ter plaatse. Voor het raam vinden ze twee grote stenen. “Geen kiezels, maar echt van die grote rotsen”, beschrijft Carmen de stenen.

‘Zoiets krankzinnigs’
De Heerhugowaardse kan zich niet bedenken waarom iemand zoiets zou doen. “Het is zoiets krankzinnigs. Met zulke stenen een raam ingooien is levensgevaarlijk. Het bed van mijn dochtertje staat met het hoofdeind aan het raam. Het is de hel als je eraan denkt wat er had kunnen gebeuren. Gelukkig sliep ze bij toeval niet thuis.”

Toch is het dochtertje van Carmen flink van de leg. “Ze heeft een beperking en is autistisch. Dit tast haar in haar gevoel van veiligheid en privacy. Je ziet de schade. Haar kamer is haar veiligheid, haar alles en dat is haar nu ontnomen.”

Angst
Omdat haar vriend nét de deur uit was toen het gebeurde, vreest Carmen dat er iemand de boel in de gaten heeft gehouden. “Dat jaagt je wel angst aan. Angst dat het nog een keer zal gebeuren. Dat raam doet me niet zoveel, dat vervang je gewoon, maar het idee dat iemand tot zoiets in staat is en misschien een persoon te verwonden…”

De politie heeft flyers verspreid met daarop een getuigenoproep. “De politie onderzoekt een vernieling van een raam op de Jan Tooroplaan 9 te Heerhugowaard (…) De politie neemt dit misdrijf hoog op en verzoekt om uw medewerking”, valt op de flyer te lezen.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Bron : RTVNH
Foto : Carmen Bosscher

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht