Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Gemeente eist dat inwoners voor hun tuinen gaan betalen.

LANGEDIJK Bewoners van Langedijk zijn geschrokken van een brief van de gemeente. Daarin staat dat 1.250 Langedijkers moeten gaan betalen voor hun tuin, omdat deze op gemeentegrond zou staan. De inwoners zelf wisten van niets.

De tuinen zouden gemeentegrond zijn, die zij tientallen jaren later nu terug wil hebben. Bewoners kunnen de grond kopen, huren of teruggeven. Maar velen van hen zijn helemaal niet bekend met de regeling of zeggen dat de grond ooit door ambtenaren aan hun is overgedragen.

Zo ook Anneke Eradus uit Zuid-Scharwoude. Ze snapt niets van de toegestuurde brief die ze kreeg, waarin stond dat haar geliefde tuintje op gemeentegrond zou staan, met de vraag of Anneke even wil betalen: 20.000 euro om de 160 vierkante meter aan grond te kopen, of anders is het te huren voor 550 euro per jaar. Dat terwijl een ambtenaar van de gemeente in de jaren zestig na drooglegging van de sloot bij Wittekruis de grond aan haar familie zou hebben gegeven.

Een ton winst
De gemeente Langedijk blijft erbij dat er gewoon betaald moet gaan worden. De verkoop en verhuur van alle 1.250 tuintjes gaat naar verwachting jaarlijks 100.000 euro opbrengen.

Bron: RTV-NH

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht