Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Vijf DJ’s, vier bands en één rapper in de finale van de Mixtream Band & DJ Contest 2017

In een drukbezochte J.C. Kompleks streden deelnemende bands en DJ’s vorige maand om een plek in de finale van de Mixtream Contest. Verdeeld over twee avonden gingen twintig acts de strijd met elkaar aan. Uit de voorrondes zijn nu vijf bands en vijf DJ’s door naar de finale, die gehouden wordt op zaterdag 20 mei in Cool kunst en cultuur, Heerhugowaard. De hoofdprijs: spelen op de zeventiende editie van het Mixtream Festival! Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 27 augustus in recreatiepark Rosarium in Heerhugowaard. Tijdens de finale selecteert de vakjury voor beide categorieën een winnaar die wordt opgenomen in de line-up van het Mixtream Festival 2017. Ook het publiek kan laten weten wie zij graag op het festival terug zien. In de finale zullen de bands Shepherds Pie (juryprijs), Close 2 Fire (publieksprijs), PONCHO. (wildcard) en singer-songwriter Renée Spijker (juryprijs) strijden om een plek op het Mixtream podium. Uniek dit jaar is dat ook hiphop wordt vertegenwoordigd in finale. Rapper Bug wist in de voorrondes de publieksprijs in de wacht te slepen en maakt ook kans op een plek op het hoofdpodium. Daarnaast zullen de DJ’s Mr. Fridge (juryprijs), DJ RCG (publieksprijs), STAY TRUE (juryprijs), Dutch-D (publieksprijs) en Kristoff (wildcard) het tegen elkaar opnemen voor een plek op de DJ-stage. Tijdens de finale, in Café Cool, wisselen bands en DJ’s elkaar af. De winnende bands krijgen naast een plek op het festival een masterclass van Onno Smit, bekend van Beans & Fatback en The Gospel Sessions. De DJ’s mogen hun skills bijschaven onder toeziend oog van Jurriaan Walters (Sweet le Freak en SPRSTRDJS). Meer informatie over de finale is te vinden in het Facebook-event op facebook.com/MixtreamFestival.

Datum: Zaterdag 20 mei 2017

Plaats: Cool Kunst en Cultuur, Coolplein 1, Heerhugowaard

Deur open: 20.00 uur

Aanvang: 20.30 uur Entree aan de deur: €2,00

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht