Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Groen moet je Doen. Samen!

 

 

Op woensdagavond 10 mei wordt er in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard (Parelhof 1A), een duurzame avond georganiseerd. In samenwerking met het Clusius College, NME Heerhugowaard (Natuur Mensen en Economie) en Bibliotheek Kennemerwaard worden er diverse presentaties gegeven over boeiende projecten op het gebied van duurzaamheid. Doel van de avond is om met een zeer gevarieerd programma iedereen te interesseren voor Duurzaamheid. Groen moet je doen. Samen! Alle inwoners van Heerhugowaard en omstreken zijn van harte uitgenodigd. De avond start op 10 mei om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Toegang is gratis.

Team Green Painters

De leerlingen (Deveny, Joëlle en Mila) van het Clusius College, verenigd in het ecoteam ‘Team Green Painters’ laten als beleidsmakers van de toekomst zien wat zij met hun tomeloze inzet en aandacht voor Duurzaamheid hebben bereikt. Op school is veel aandacht voor duurzame projecten. Met succes zijn er een aantal duurzame projecten op de kaart gezet hetgeen zij op deze avond aan het publiek tonen. Tevens leggen de leerlingen wethouder Monique Stam een aantal duurzame vragen voor.

 

Duurzame ontwerpen

Ontwerper Jan Gunneweg, die met zijn ontwerpen mens en natuur dichter bij elkaar brengt, geeft een lezing over zijn spraakmakende ontwerpen waaronder de eerste in de wereld in productie genomen houten fiets. Ook multifunctionele plantenbakken voor gemeenten zijn van zijn hand. Alle ontwerpen zijn voortgekomen en geïnspireerd vanuit de natuur. In één van zijn recentste projecten heeft Jan Gunneweg samen met leerlingen van het Clusius College een bijenhotel ontworpen voor het Luipaardpark in Heerhugowaard. De ontwerpen van de leerlingen, de prototypen en het gekozen ontwerp worden op deze avond geëxposeerd in de bibliotheek. Luuk van Beers, leerling van de school en één van de jonge initiatiefnemers van dit mooie project licht het ontwerp toe.

Het nut van bijen

De professionele imkers Pim Lemmers en Koos Koster gaan op deze avond in op het nut van bijen. Pim Lemmers, bekend van het radio en televisieprogramma ‘Vroege Vogels’, met bijenkasten op het Landgoed de Horsten van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en een bijenkast in de tuin van het Catshuis wil zijn kennis en ervaring als imker met alle geïnteresseerden delen. Koos Koster is als imker verbonden aan het Clusius College en aan Kinderboerderij de Bongelaar in Heerhugowaard. Op de Bongelaar staan een aantal bijenkasten. De bijen die in de kasten op de Bongelaar wonen zijn Krainer bijen. Koos Koster geeft uitleg over de bewoners, de kasten en het nut van bijen voor de bestuiving van planten, noodzakelijk voor de biodiversiteit in de natuur.

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht