Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

CRAFT Festival failliet: “fluiten naar hun geld”

 

Dancefestival CRAFT, dat 6 mei in Langedijk zou worden gehouden, gaat niet door. De organisatie achter het festival heeft faillissement aangevraagd. Festivalgangers die al een kaartje hadden gekocht, kunnen hoogstwaarschijnlijk fluiten naar hun geld. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Met name de editie van 2015 heeft het festival de das omgedaan, verklaar organisator Jeroen Sijtsma in de krant. Het festival moest toen na drie uur worden gestaakt in verband met noodweer.

De toenmalige bezoekers mochten met hun toegangskaart van 2015 daarom gratis naar het festival in 2016, waardoor de line-up van vorig jaar noodgedwongen bescheiden was. “Die klap zijn we nooit meer te boven gekomen.”

Geen geld terug
Dit jaar beloofde de organisatie dit ruimschoots goed te maken, maar ondanks alle promoties en inspanningen, kan ze die belofte helaas niet meer waarmaken. “Ik heb er alles aan gedaan om CRAFT te redden, maar het was klap op klap de afgelopen maanden.”

Hoeveel kaarten er al verkocht waren is niet bekend, maar de kans dat de gedupeerde festivalgangers hun geld terugkrijgen is zeer klein. “Er is simpelweg geen geld om de tickets terug te betalen”, schrijft Sijtsema.

Naar verwachting zouden er zo’n 20.000 bezoekers op het festival afkomen.

BRON: RTVNH

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht