Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Fietsen met een prof tijdens Bauke Mollema Tocht 2017

Op zondag 6 augustus vindt de 5e Bauke Mollema Tocht plaats. Op de Grote Markt in Groningen staat Mollema deze dag klaar voor een toertocht door zijn trainingsgebied. Wielrenners kunnen op deze zomerdag de ploeggenoot zijn van één van Nederlands beste wegrenners. De Bauke Mollema Tocht in het kort: fietsen met de profs, goede verzorging, uitstekende uitgepijlde routes over 65, 110 en 165 km en tussensprints met gave fietsprijzen. De inschrijving is geopend op www.baukemollematocht.nl.

De Grote Markt is tijdens de jubileumeditie de nieuwe start- en finishlocatie en wordt omgedoopt tot wielerwalhalla. Mollema strijkt hier na de Tour de France neer met enkele collega’s van de Amerikaanse Trek-Segafredo ploeg. Als je je ogen hebt uitgekeken bij de start, maak je een rit van 65, 110 of 165 km op wegen die Bauke Mollema kan dromen. In de voorbereiding op het wielerseizoen maakt de Groningse renner hier veel kilometers. De 30-jarige profcoureur deelt de mooiste plekken graag met zijn medewielrenners.

“Eén van mijn hoogtepunten”
Voor Bauke Mollema is het seizoen 2017 goed begonnen. In het nieuwe tenue van Trek-Segafredo won hij in Argentinië de Ronde van San Juan. De focus ligt voor komend seizoen bij een topklassering bij de Giro d’Italia, maar ook tijdens de Tour de France kunnen we ongetwijfeld weer genieten van de mooie momenten van Mollema. Als de benen zijn uitgeraasd in Frankrijk kijkt Bauke Mollema met veel plezier uit naar zijn eigen tocht. “Mijn tocht was afgelopen jaren één van de hoogtepunten van mijn jaar. De gezelligheid, de uitdaging, het samen fietsen en de waardering van de deelnemers maken het voor mij een heel speciale dag. Samen fietsen met zoveel fietsliefhebbers, ik kijk er nu al naar uit!”, aldus Mollema.

Tussensprints met prijzen
De Bauke Mollema Tocht is een uitdagende trainingskoers en hét wielerevenement van Groningen. De routes over 65, 110 en 165 km komen onder andere door het schitterende landschap van Noord-Groningen, een deel van Friesland, het natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge. Onderweg kunnen de benen getest worden bij twee tussensprints. Bij de Mollema Bult – een klim bij de Nieuwklapperbrug over het Aduardediep – en de kasseienstrook in Zuidwolde liggen tijdmatten klaar. Ga alvast in training voor een goed klassement en sprint naar mooie wielerprijzen die Bauke Mollema beschikbaar stelt. Wie weet ben jij sneller dan Bauke zelf! Onderweg wordt je uiteraard voorzien van de nodige energie bij de bevoorradingsposten.

Inschrijven
Voorinschrijven voor de Bauke Mollema Tocht, die georganiseerd wordt door Le Champion, is mogelijk tot en met 24 juli op www.baukemollematocht.nl of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Bij inschrijving ontvangen deelnemers een aandenken, persoonlijke video en foto, professionele voeding, fietsreparatieservice en medische zorg. Bij de inschrijving kan een vrijwillige donatie gedaan worden aan Fiets voor een Huis. Dit is het officiële goede doel van het evenement waar Bauke Mollema ambassadeur van is.

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht