Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Op winterreis met Jelle Brandt Corstius bij Cool kunst en cultuur

 

Jelle Brandt Corstius, schrijver, reisjournalist en programmamaker, is zondag 26 februari voor het eerst te zien in Cool kunst en cultuur. In zijn theatercollege Hoe overleef ik de Russische winter? vertelt hij amusante verhalen over sneeuw, ijs en wodka, afwisselend met muziek van bayan-speler Oleg Fateev.

Hoe overleef ik de Russische winter?

In het theatercollege wordt het publiek meegenomen op winterreis door Rusland. Jelle Brandt Corstius vertelt over de ontberingen op reis door het grootste land ter wereld. Hoe overleef je een bezoek bij een afgelegen rendierbrigade in Russisch Lapland? Waar kun je op zoek naar ruimte-afval in een Siberische hoogvlakte? En wat gebeurt er als je uitglijdt in Moermansk?

Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius is iemand met een voorliefde voor Rusland en heeft er diverse boeken en televisieseries aan gewijd. De Volkskrant schrijft over zijn boek Rusland voor Gevorderden: “Jelle Brandt Corstius is de minst saaie Nederlandse reisschrijver!”. Ook is zijn boek As in tas genomineerd voor de NS Publieksprijs van 2016.

Route 65 Rusland

Het theatercollege van Jelle Brandt Corstius is geprogrammeerd in het kader van Route 65 waarin diverse activiteiten voor 65-plussers worden georganiseerd, dit keer rond het thema Rusland. De voorstelling is echter toegankelijk voor iedereen. Andere activiteiten die deze maand bijvoorbeeld nog plaatsvinden zijn De laatste Romanovs, een lezing over de laatste tsarenfamilie en schilderen in de stijl van Kandinsky of Chagall.

Meer informatie en reserveren Meer informatie over de voorstelling kunt u vinden op de website van Cool: www.coolkunstencultuur.nl. Kaarten voor het theatercollege kosten €13,50 en kunnen online of bij de servicebalie worden gereserveerd (telefonisch via 072 576 09 55).

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht